MAKE UP FOR EVER

Dany Sanz


Dany Sanz


Osnivačica i umjetnička direktorica branda


Dany Sanz, je osnivač i umjetnički direktor svjetski
poznatog francuskog branda MAKE UP FOREVER.

Prvenstveno umjetnica, a zatim i izvanredni mentor,
skromnog stava i originalnog umjetničkog izričaja već
dugi niz godina kreira revolucionarne make up
proizvode na oduševljenje brojnih filmskih i modnih
vizašista.

MAKE UP FOR EVER nije koncentriran samo na make up artiste i njihove potrebe, već je koncentriran na svaku pojedinu ženu koja želi istaknuti pravu sebe.
Dany kaže: "Život je pozornica stoga, o kojoj god ulozi je riječ, MAKE UP FOR EVER će vam pomoći odigrati je na najbolji mogući način".

Odrasla je u pariškom predgrađu te se već od malih nogu kretala po umjetničkim krugovima. Osluškujući srce, upisuje Ecole des Beaux-arts / umjetničku akademiju, te se školuje za slikara i kipara. Radom u kazalištu stjeće fascinantnu spoznaju o ljepote oslikane kože, pa kazališne glumce karakterizira „slikama u pokretu“. Nakon godina provedenih s druge strane kazališnih zastora, svakodnevno stvarajući živuća umjetnička djela, započinje s podukama body paintinga za sve umjetničke entuzijaste i make up artiste, te tada po prvi puta stvara sanjivu ideju o identitetu vlastitog branda, identitetu koji se osamdesetih godina prošlog stoljeća zaista i realizirala pod jednostavnim i nepretencioznim imenom MAKE UP FOR EVER (u prijevodu make up za sve).

Tako osamdesetih godina, potaknuta nedovoljnim i teško dostupnim izborom adekvatnih materijala za oslikavanje, uz pomoć supruga, članova obitelji i svojih studenata, započinje kreiranje vlastitih prozivoda. U rujnu, 1984. po prvi puta na francusko tržište izlaze proizvodi MAKE UP FOR EVER. Laboratorij i Boutique su se nalazili tek par koraka od svjetski poznatog Champs Elysees-a u centru Pariza, te su od prvog trenutka odavali dojam jedinstvenosti i ekscentričnsti pružajući širok izbor proizvoda koje drugdje jednostavno bilo moguće pronaći.

Svi proizvodi, od Star Powder-a, glittera, ruževa i prvih stotinu sjenila, od prve do zadnje boje svi su ručno konfekcionirani u tom malom laboratoriju. Jednom prepoznat MAKE UP FOR EVER doživio je uspjeh u cijelom svjetu, pružajući ono što ni jedan drugi proizvod nije mogao pružiti - Izvanrednu kvalitetu, vanstandardni identitet te apsolutni umjetnički izričaj. Nedugo nakon stjecanja svjetske prepoznatljivosti, Dany je dodijeljena i prestižna nagrada članstva u jednoj od najmoćnijih svjetskih korporacija LVMH. Mada bi za mnoge globalna proizvodnja i svjetska popularnost značila ostvarenje životnog djela, Dany je i dalje sanjala o mentorstvu mladim make up i body artistima u Vlastitoj MAKE UP FOREVER Akademiji. 2002. sa zadovoljstvom se vraća svojoj „prvoj ljubavi“ te ponovno započinje s podučavanjem mladih umjetnika koji istinski razumiju njene ideje. Dany je oduvijek bila umjetnik, stoga s lakoćom razumije potrebe drugih umjetnika. Kao odgovor na modernizaciju, tehnološki napredak i zahtjev svakodnevne žene, plasirala je revolucionarne proizvode poput Aqua linije, HD i danas neizostavne Uoltra HD 4K linije.
Danas, u doba zastrašujuće tehnološke ekspanzije, MAKE UP FOR EVER, više no ikad, prati potrebe svojih korisnika. Proizvodnju prilagođava tehnologiji, kombinirajući inovativne materijale sa 30 godina starom tradicijom kakvoće i strogom pažnjom na detalje.