Uvjeti poslovanja

SOCAP ORIGINAL je ponosni nositelj prestižnog AAA certifikata bonitetne izvrsnosti izdanog od strane međunarodne grupacije BISNODE, najvećeg europskog pružatelja poslovnih i bonitetnih informacija.
AAA certifikat bonitetne izvrsnosti jedan je od najvažnijih europskih standarda kojima se definira kvaliteta poslovanja te je međunarodno priznata oznaka poslovne izvrsnosti tvrtke, temeljena na analitičkoj metodi izračuna jedinstvenoj za sva tržišta Europe. SOCAP ORIGINAL je ovlašteni ekskluzivni distributer kozmetičkog branda MAKE UP FOREVER.

 
UVJETI POSLOVANJA

Korištenjem ovih web stranica, odnosno bilo koje usluge tvrtke So.Cap. Original d.o.o., prihvaćate u potpunosti ovdje navedena pravila i uvjete korištenja. Molimo Vas da uvjete korištenja svakako pročitate i poštujete, jer ćete u protivnom, zbog nepoštivanja istih, snositi posljedice propisane zakonom, odnosno ovim ugovorom. Ukoliko se ne slažete s pravilima i uvjetima korištenja ovih stranica, nemojte ih koristiti. Ovaj ugovor se primjenjuje dok ga jedna od stranaka ugovora ne raskine. Vi možete raskinuti ovaj ugovor u bilo kojem trenutku na način da prestanete koristiti ovu Internet stranicu i da uništite sve materijale koje ste sa nje "downloadali", tiskali ili na bilo koji drugi način sačuvali.

 

 1. KONTAKT PODACI PRODAVATELJA

So.Cap Original d.o.o.
Matice hrvatske 1
21000 Split, Hrvatska
OIB: 93198249339
MB: 2028212
T: +385 21 317 460
F: +385 21 317 462
E: socap(at)socap.hr

 

 1. KUPNJA

Kupovina se vrši popunjavanjem elektronskog formulara odnosno dodavanjem željenog proizvoda u Košaricu. Ukoliko za plaćanje naručenih proizvoda želite koristiti kreditnu karticu, Vaša narudžba podliježe prethodnoj autorizaciji. Ako su svi naručeni proizvodi dostupni karticu ćemo teretiti za ukupan iznos kupovine. Dostavu naplaćenih proizvoda vršimo u roku od 24-48h od primitka uplate (Otoci - Rok isporuke 5 dana).
Po naplati proizvoda primiti ćete automatsku obavijest o skorom prispijeću pošiljke. Svi Kupci koji koriste ove stranice za kupnju proizvoda, kupnjom PRIHVAĆAJU I POTVRĐUJU da su upoznati s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako im usluga bude potpuno ispunjena.

 

 1. DEFINICIJA KUPCA

Kupac može biti fizička i pravna osoba. Fizička osoba treba biti starija od 18 godina, osobe mlađe od 18 godina mogu kupovati u  našoj web trgovini pod nadzorom roditelja ili staratelja. Pravna osoba treba imati registriranu djelatnost kod nadležnog trgovačkog suda ili obrtničke komore. Kada je Kupac Pravna osoba, na njega se ne primjenjuje pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana. Kod pravnih osoba se primjenjuje Zakon o obveznim odnosima i Zakon o elektroničkoj trgovini. Svaki kupac prilikom narudžbe dužan je ostaviti točne osnovne osobne podatke koji su potrebni za izvršenje kupovine i usluge.  

 

 1. NAPLATA

Naručene proizvode ili usluge Kupac može platiti kreditnom karticom, virmanski, uplatnicom te gotovinom prilikom preuzimanja pošiljke.
Za naplatu putem Interneta možete se koristiti slijedećim kreditnim karticama: MasterCard®, Visa i Diners Club Card.

Jednokratno plaćanje
Jednokratno plaćanje možete izvršiti svim spomenutim kreditnim / debitnim karticama.

Obročno plaćanje 
Obročno plaćanje moguće je vršiti Diners Club Card karticama, uz obročnu kupnju do najviše 12 rata bez kamata i naknada, a ovisno o iznosu kupovine, kako slijedi:

MINIMALNI IZNOS KUPNJE MIN. OBROKA MAX. OBROKA
40 € 1 2
70 € 1 3
100 € 1 5
150 € 1 7
200 € 1 10
250 € 1 12


Prilikom on-line naplate Vaša kartica je odbijena?
3-D Secure je globalni standard za provjeru autentičnosti kupaca u sustavu sigurnih internetskih transakcija. Globalni platni sustavi Mastercard i Visa razvili su vlastite programe sigurnosne kupovine na internetu bazirane na 3-D Secure modelu, Mastercard Secure Code i Verified by Visa.
Prilikom internetske kupnje kupcu se u internetskom pregledniku prikazuje prozor izdavatelja kartice i kupca traži potvrda autentičnosti ovisno o načinu na koji je sam izdavatelj implementirao 3-D Secure provjeru, npr. ili se traži jednokratna lozinka putem mobilnog tokena ili se traži statična lozinka koju zna samo kupac. Na taj je način kupac aktivno uključen u proces internetske kupnje i potvrđuje da on zaista kupuje navedenom karticom. Ukoliko je ukucana neispravna jednokratna zaporka ili netočna lozinka, kartica će biti odbijena i transakcija će biti neuspješna.
Cijene proizvoda su izražene u hrvatskim kunama. Porez na dodanu vrijednost je uključen u istaknutu cijenu proizvoda. So.Cap. Original d.o.o. zadržava pravo promjene cijena u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Promjene stupaju na snagu trenutkom objave. Posjetitelji / Potrošači / Kupci su dužni uočiti te promjene te im se pravovremeno prilagoditi.

 

 1. SIGURNOST KUPOVINE I NAPLATE

So.Cap.Original d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; 

So.Cap.Original d.o.o. informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. 

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici So.Cap.Original d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Za sigurnu autorizaciju plaćanja na našim stranicama koristimo usluge našeg partnera T-Com-a i njihovog Pay Way sustava koji osigurava zaštićeno provođenje internetskih transakcija kreditnim karticama. Sva On-line plaćanja koja se izvrše putem naših stranica izvršavaju se kroz vezu zaštićenu sa 128-bitnom SSL enkripcijom podataka i MD5 algoritmom.

 

 1. DOSTAVA PROIZVODA

Dostava se vrši u roku od 36-48h, otoci isključeni (rok isporuke 5 dana), od dana primitka uplate pomoću Paket24 dostavne službe na Vašu adresu. Roba naručena od pon. – čet. prije 14 sati može biti dostavljena u (*)veće gradove već sljedeći dan. Ako je roba naručena poslije 14 sati biti će dostavljena kroz sljedećih 48 sati (isključujući vikend). Roba koja je naručena četvrtkom poslije 14h te petkom biti će dostavljena ponedjeljkom ili utorkom kao i sve narudžbe tokom vikenda. Roba koja je naručena za vrijeme praznika i blagdana također će biti dostavljena kroz sljedećih 3-4 dana.
( * - Gradovi s poštanskim brojem ××000)

Cijena dostave ovisi o iznosu i kilaži narudžbe sukladno niže navedenom cjeniku (sve cijene već uključuju PDV):

 • Za sve narudžbe do 10 kg i ispod 40,00 € - 3,95 € (najčešće)

 • Za sve narudžbe iznad 10 kg i ispod 40,00 € - 3,95 € + 0,40 € za svaki dodatni kilogram

 • Za sve narudžbe do 10 kg i iznad 40,00 € - 0,00 € (najčešće)

 • Za sve narudžbe od 10-15 kg i iznad 40,00 € - 1,98 € fiksno

 • Za sve narudžbe od 15-20 kg i iznad 40,00 € - 3,95 € fiksno

 • Za sve narudžbe iznad 40,00 €, a koje teže više od 20 kg Stranka je dužna osigurati transport u cijelosti o svom trošku.

Ukoliko kupac svoju narudžbu želi platiti putem bankovnog računa, dostavu može dogovoriti sa svojim ugovornim dostavljačem. Ukoliko Kupac nema ugovornog dostavljača, SoCap Original d.o.o. za Kupca može dogovoriti dostavu po standardnom cjeniku HP Express-a, ovisno o zoni dostave i težini pošiljke, a cijene možete provjeriti ovdje: 
http://www.hpekspres.hr/dl/2013/hp-ekpres-cjenik-s-pdv-20130401.PDF

Vaša pošiljka kasni? 
- Možete pokrenuti potražni postupak na slijedeći način: 
Ispunite obrazac za prigovor "Unutarnji promet": https://www.posta.hr/obrasci-1357/1357
Popunjeni obrazac možete a) predati u svakom poštanskom uredu; b) faksirati na broj: +385 (0)1 4981 606; c) poslati ga na adresu elektroničke pošte: [email protected]
Napomena: Uz obrazac trebate predati i potvrdu o primitku pošiljke. Potražni postupak bit će proveden u roku od 30 dana, od strane Hrvatske pošte.
HP Express kontakt centar: 0800 202 202
Ako kupac ne primi robu ili obavijest o isporuci, nakon što je poslana, u očekivanom vremenu, ima pravo o tome obavijestiti prodavatelja kako bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka.


 1. DOSTAVA PROIZVODA U DRUGE ZEMLJE

Dostava proizvoda u druge zemlje Europske Unije je moguća, uz nadoplatu dostave. Paketnu dostavu prema drugim zemljama vršimo dostavnim službama DPD Croatia d.o.o. ili Hrvatska pošta d.d., uz obračun cijene sukladno dimenziji, kilaži i volumenu pošiljke. Dostava u druge zemlje moguća je isključivo uz avansno plaćanje proizvoda i troškova dostave.


 1. TRANSPORTNA MANIPULACIJA I POSTUPCI U SLUČAJU OŠTEĆENJA POŠILJKE

Naručeni proizvodi pakiraju se na način da tijekom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni. Prodavatelj se odriče svake odgovornosti u vezi oštećenja koja mogu nastati tijekom dostave. Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke. U slučaju oštećenja kupac bi trebao odmah reklamirati proizvod dostavljaču (djelatniku tvrtke HP-Ekspres). Ukoliko kupac uoči vanjsko oštećenje ambalaže, valja odbiti pošiljku. Prodavatelj se obvezuje kupcu dostaviti novi paket ili, u slučaju da proizvodi nisu dostupni, vratiti novac.


 1. SLANJE OBAVIJESTI O KUPOVINI PO PRIMITKU / ISPORUCI NARUČENIH PROIZVODA

Temeljem čl. 44. Zakona o zaštiti potrošača, So.Cap Original d.o.o. obavezuje se da će po primitku narudžbe pisanim putem obavijestiti kupca o dostupnosti proizvoda navodeći detalje o prodavatelju, naručenim proizvodima, načinu plaćanja, isporuci te načinu podnošenja prigovora potrošača. Nastavno na prethodnu obavijest, kupca ćemo također pismeno obavijestiti u trenutku isporuke kupljenih proizvoda, navodeći sve detalje kao i kod slanja prethodne obavijesti.


 1. UVJETI REKLAMACIJE

Proizvodi su namijenjeni profesionalnoj upotrebi. So.Cap. Original d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost za nestručnu primjenu kupljenih proizvoda.
Svi reklamirani proizvodi trebaju biti dostavljeni na adresu:
So.Cap Original d.o.o., Ulica bana Jelačića 6, 21204 Dugopolje.
Korisnik je obvezan reklamirane proizvode dostaviti u originalnoj ambalaži sa originalnim računom – otpremnicom. 
Preporučamo da za vrijeme trajanja garantnog roka čuvate originalnu ambalažu proizvoda. Eventualna oštećenja nastala prilikom prijevoza proizvoda u neoriginalnoj ambalaži idu na račun i rizik pošiljatelja.
Ukoliko prilikom pregleda reklamirane robe matična kuća odnosno ovlašteni servis ne utvrdi štetu, reklamacije neće biti uvažene.

 

 1. ZAMJENA PROIZVODA

Obratite pažnju na detalje i boje proizvoda koje želite naručiti te iskoristite mogućnost pisanja napomene prilikom izdavanja Vaše On-line narudžbe.
Kod neoštećenog, uredno primljenog i originalno zapakiranog proizvoda koji biste željeli zamijeniti zbog neodgovarajuće boje, materijala i slično, Stranka je dužna pokriti sve troškove transporta, uz napomenu da Prodavatelj nije dužan izvršiti zamjenu proizvoda ukoliko je usluga u potpunosti ispunjena, sukladno narudžbi Kupca.
Ukoliko je proizvod koji želite zamijeniti bez originalne ambalaže, raspakiran, potrgan ili na bilo koji način oštećen, na žalost Vam nećemo moći odobriti zamjenu.

 

 1. AKCIJE, POPUSTI, DOSTUPNOST ARTIKALA

Akcijska prodaja podrazumijeva prodaju određenih proizvoda po cijeni koja je nižoj od redovne cijene tog proizvoda. Akcije istaknute na našim web stranicama, ne vrijede u našim ostalim trgovinama i obratno, osim ako je drugačije navedeno.
Dostupnost pojedinog proizvoda u našoj internet trgovini, ne podrazumjeva dostupnost tog istog artikla u našim poslovnicama, i obrnuto. So.Cap Original d.o.o. konstantno radi na ažuriranju informacija o proiozvodima i njihovoj dostupnosti, no dostupnost varira i prodliježe izmjenama svakodnevno.  Ukoliko su proizvodi dostupni, status narudžbe se ažurira, isporuka narudžbe se potvrđuje Stranci te se nastavlja s procesom naplate i isporuke. Ukoliko nismo u mogućnosti isporučiti dio narudžbe/cijelu narudžbu, zadržavamo pravo otkazivanja narudžbe, pri čemu u slučaju plaćanja kreditnom karticom, našem Payment Provideru izdajemo nalog za storno prethodno rezerviranih sredstava, odnosno u slučaju bankovne transakcije vraćamo novac na račun s kojeg je uplata zaprimljena.

 

 1. PROMJENA UVJETA KORIŠTENJA

So.Cap. Original d.o.o. zadržava pravo promjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Promjene stupaju na snagu trenutkom objave. Posjetitelji / Potrošači / Kupci su dužni uočiti te promjene te im se pravovremeno prilagoditi.

 

 1. OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (NN br. 72/2014) obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših proizvoda i/ili usluga mogu dostaviti u pisanom obliku na jednu od dolje navedenih adresa:

SOCAP ORIGINAL d.o.o.
MATICE HRVATSKE 1
21000 SPLIT
REPUBLIKA HRVATSKA
Ili
E-mail: socap(at)socap.hr 

Prigovore kupaca smatramo apsolutnim prioritetom, stoga ćemo na iste nastojati odgovoriti u žurnom roku, a najkasnije 15 dana od dana zaprimanja dopisa na našu adresu. Prigovore čuvamo u elektronskom ili pismenom obliku najmanje godinu dana.

 

 1. RASKID UGOVORA

Kupac može jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i niže navedeni primjer obrasca za jednostrani raskid Ugovora.
Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada Vam je roba koja je predmet ugovora predana u posjed.


Povrat uplaćenog iznosa
Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

Povrat robe
Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako, prije isteka naprijed navedenog roka, pošaljete robu na našu adresu: So.Cap Original d.o.o, Ulica bana Jelačića 6, 21204 Dugopolje.
(Molimo čuvajte dokaz da ste izvršli povrat na našu adresu sve dok povrat nije izvršen u cijelosti)

Troškovi povrata robe
Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe
Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid Ugovora u slijedećim slučajevima:
- Ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena,
- Ako je predmet Ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima,
- Ako je predmet Ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke te nije moguće daljnje korištenje,
- Ako je predmet Ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena Potrošaču,
- Ako je predmet Ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe.

Kada je kupac pravna osoba na njega se ne primjenjuje pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana. Kod pravnih osoba se primjenjuje Zakon o obveznim odnosima i Zakon o elektroničkoj trgovini.


OBRAZAC JEDNOSTRANOG RASKIDA UGOVORA

POTROŠAČ:
Ime, prezime: ____________________________________________________________________
Adresa / kućni broj:  _____________________________________________________________________
Poštanski broj / grad: ____________________________________________________________________

PRIMA TRGOVAC:
SO.CAP ORIGINAL d.o.o.
Matice hrvatske 1
21000 Split

Datum: _______________________________________
Broj narudžbe: _________________________________

Ja __________________________________________________________________________________
ovim izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor o prodaji sljedeće robe __________________________,
Naručene dana ______________________;
Primljene dana ______________________.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati.
Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom. 1. ZAŠTITA AUTORSKIH PRAVA

So.Cap. Original d.o.o. vlasnik je idejnog i izvedbenog projekta ove stranice, kao i svih pripadajućih softverskih aplikacija. So.Cap. Original d.o.o. ovlašteni je korisnik tekstova autora te na iste polaže sva komercijalna i intelektualna prava. Sve fotografije, kao i svi tekstualni materijali vlasništvo su So.Cap. Original-a, te bez znanja i pismenog pristanka nije dozvoljeno kopiranje i/ili korištenje informacija istaknutih na ovim stranicama u ine komercijalne svrhe. Sva prava su pridržana. Korištenjem ovog web site-a se izričito obvezujete da podatke i informacije, a posebice fotografije i tekstove, kao i bilo koje druge materijale u vlasništvu So.Cap. Original d.o.o. nećete koristiti u zakonom zabranjene ili ovim uvjetima nedopuštene radnje ili svrhe. Svaka neovlaštena reprodukcija zakonski je kažnjiva te podliježe novčanim sankcijama po članku 162. stavka 2. Zakona o Autorskom pravu.

 

 1. PROGRAM VJERNOSTI

Što je SOCAP program vjernosti?
SOCAP program vjernosti vrlo je jednostavan, a osmišljen je za naše Webshop Kupce od kojih će najveću koristi ostvariti upravo oni Kupci čije su kupnje redovite. Ukratko, skupljanjem nagradnih bodova ostvarivat ćete dodatne uštede. Kako biste počeli skupljati bodove, dovoljno je biti registrirani korisnik SOCAP Webshopa.

Uvjeti SOCAP programa vjernosti:
Svakih potrošenih 10 kn osigurat će vam 1 bod.
Vrijednost 2 sakupljena boda iznosi 1 kn.
Bodove sakupljene u prvoj kupnji, možete koristiti već pri slijedećoj kupnji ili možete odlučiti skupljati bodove te ih iskoristiti naknadno.
Iznos vaše narudžbe bit će umanjen za broj bodova koji želite iskoristiti.
Bodove nije moguće prenositi, mijenjati za novac i dijeliti između više korisničkih računa.
Program vjernosti vrijedi isključivo za Webshop narudžbe te nije promjenjiv na kupovine u našim poslovnicama ni na kupovine putem našeg telefonskog centra.
Valjanost dobivenih bodova je 90 dana.

 1. SUDSKA NADLEŽNOST

Hrvatsko pravo je mjerodavno za tumačenje i primjenu pravnih pitanja vezanih u svezi uvjeta korištenja materijala objavljenih na web stranicama tvrtke So.Cap. Original d.o.o.

Za sve zahtjeve i sporove koji bi mogli proizaći iz korištenja predmetnih materijala, nadležan je sud u Splitu.
So.Cap Original d.o.o.
Matice hrvatske 1
21000 Split, Hrvatska
OIB: 93198249339
MB: 2028212

Privredna banka Zagreb d.d.
Račkoga 6, 10000 Zagreb, Hrvatska
IBAN: HR85 2340009 1110208125

Društvo je upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Splitu pod brojem: 060215062
Temeljni kapital: 20.000,00 kn i uplaćen je u cijelosti.
Članovi Uprave: Florindo D`Angelo, zastupa Društvo pojedinačno i samostalno.